Zastonj vedeževanje ali brezplačno vedeževanje. Ima smisel?

Že večkrat so na moja vrata, dokler sem še nekje drugje stanovala, potrkali ljudje in me prosili za zastonj vedeževanje, torej brezplačno vedeževanje. Seveda jim tega nisem mogla zavrniti. Moje srce se je vedno zlomilo, ko sem videla, da ljudje nujno potrebujejo pomoč.

Tako sem ljudem brezplačno gledala v karte, v kroglo, se z njimi posvetovala ter jim nakazala – osvetlila pot v prihodnost.

Tako sem bila vesela, ko so ljudje polni poguma in veselja zapuščali moje stanovanje. 

Zastonj vedeževanje včasih

Potem pa se je začelo dogajati nekaj, kar dejansko sploh nisem pričakovala. Počasi počasi so se začeli pojavljati ljudje, ki so prišli na zastonj vedeževanje. Dobesedno začutila sem, da so prišli zgolj izkoristiti priložnost za brezplačno vedeževanje, dejansko pa jim v življenju nič ni manjkalo.

Povrh vsega so taki ljudje ostajali še veliko dlje časa kot tisti, ki so dejansko potrebovali pomoč.

Saj veste kako to gre: človeku ponudiš prst, on pa ti potegne celo roko.

Ni minilo mnogo časa, ko sem se odločila in prekinila vse skupaj. Na žalost tako ni šlo več naprej.

Sedaj zelo pazljivo izbiram kdo bo tisti, ki brezplačno vedeževanje dejansko potrebuje, kdo potrebuje dragocene nasvete, ne da bi pri tem moral plačati niti centa.

Brezplačno vedeževanje danes

Ko sem končno presekala s prakso brezplačnega vedeževanja po dolgem in počez, sem se odločila, da pričnem delati na vedeževalski liniji, na katero lahko ljudje pokličejo me vprašajo vse v zvezi z ljubeznijo, partnerstvom, poslom, službo, družino, zdravjem in ostalimi, vsakemu posebej pomembnimi vprašanji.

Vseeno pa prakse zastonj vedeževanja, kot sem že napisala, nisem opustila.

Dejstvo je, da je potrebno skupnosti nekaj energije vrniti. Časi so taki, da si je potrebno med seboj pomagati. Tudi kar sem sama gledala v prihodnost Slovenije in Evrope na splošno, se kriza še zdaleč ne bo tako hitro končala. Nočem biti črnogleda, vsem privoščim srečo, zato pa je potrebno nekaj narediti v skupno dobro.

“Če bi vsak dal nekaj v skupno dobro, vrnil nekaj v skupno energijo, bi bil svet popolnoma drugačen. Brezplačno vedeževanje, zastonj vedeževanje, svetovanje, pomoč v stiski … vse to preko ljudi, ki jih poznam in ki potrebujejo pomoč, vračam v skupnost, v skupno dobro. Tako med drugim na dveh spletnih straneh namenjenim brezplačnemu vedeževanju odgovarjam na vprašanja.”

Kje se me da dobiti za brezplačno vedeževanje? Težko povem, ker ne bi rada, da se zgodba ponovi. Sedaj to, torej zastonj vedeževanje, počnem v ožjem krogu ljudi. Ko pa bom pripravljena deliti še več, boste vi, ki ste zvesti obiskovalci spletne strani, o tem tudi pravočasno obveščeni.

zastonj vedeževanje ali brezplačno vedeževanje