Reiki

Reiki je zdravilna tehnika, ki se uporablja za samozdravljenje in za zdravljenje drugih.

Reiki tečaj MikaousuiTako ljudi, kot živali in rastlin. Glede na zgodovinske vire se je Reiki začel širiti ob koncu 19. Stoletja in sicer po zaslugi Dr. Mikao Usuia, ki je bil rektor na univezi Došiša in krščanski duhovnik na Japonskem.

Veliko je literature, tudi v slovenskem jeziku, kjer je podrobno opisana pot dr. Mikaa Usuia, kako prejel znanje energije Reki, ki jo je potem izvajal redno, pomagal ubogim, ko pa je spoznal, da le ti izkoriščajo njegovo delo, je odšel dalje po svetu, zdravil, iniiciral pa je tudi nekaj za kasnejšo zgodovino Reikija pomemnih oseb.

Med njimi velja za najpomembnejšo njegovo učenko Hawaya Takata, ki je razširila znanje in uporabo Rekija tudi v Evropo, iniicirala je dvajset učencev v mojstrsko stopnjo in tako se je Reiki znanje začelo širiti po vsem svetu.

Kaj pomeni Reiki

Reiki Pomeni Univerzalna življenska energija, božanska energija. Gre za povsem naravno tehniko zdravljenja z energijami s polaganjem rok. Reiki terapijo lahko delamo sami sebi, lahko drugi osebi, lahko pa delamo tudi na daljavo. Zelo pomembno je vedeti, da terapevt pri izvajanju oziroma zdravljenju z Reiki energijo pri delu ne uporablja svoje energije, ampak univerzalno energijo, kateri se pred začetkom seanse odpre, da energija Reki steče skozi njegovo telo, iz vesolja do srca in iz zemlje do srca, kjer se oba žarka srečata in potem potujeta po rokah terapevta in tako se energija Reiki oddaja preko terapevta v klijenta. Skratka, terapevt je samo prevodnik energije Reiki. Reiki na Wikipediji

Reiki tečaj – izobraževanje

Seveda  je potrebno vedeti, da je za delo z Reiki energijo potrebno usposabljanje in da obstajajo tri stopnje, kot najvišja pa je zadnja, ki učenca oziroma terapevta pripravi na mojstrsko-učiteljsko stopnjo. Pri vsaki stopnji učenec dobi od učitelja iniciacijo in potem se nauči pravil za izvajanja Reikija.

Prva stopnja Reiki tečaj – učenec še ne more delati z Reki simboli, lahko pa izvaja terapije na sebi in tudi drugi osebi. Pomembno je, da po iniciaciji v Reiki 1 stpnje 21 dni redno izvaja Reiki na sebi in na sebe polaga roke. V tem obdobju se zna zgoditi v učenčevem telesu veliko sprememb in reakcij. Nekatere so bolj blage, spet druge pa so bolj neprijetne. Vendar se v tem času učenčevo telo očisti in uravnovesi.

Druga stopnja Reiki tečaj – to je že bolj zahtevna stopnja. Na seminarju učitelj iniicira učenca v REIKI 2 stopnje. Ob tem pa učenec dobi v uporabo tudi tri REIKI simbole, ki se jih nauči na pamet in pri vsakdanjem delu s klienti te simbole tudi redno uporablja. Pomembno je, da jih zna terapevt, ki ima 2 stopnjo Reikija pravilno uporabiti, pravilno izgovarjati njihova imena in še posebno, da jih zna pravilno izrisati, ali v mislih ali z roko osebi, ki ji bomo delali Reki. Najprej vzpostavimo povezavo z Božanskim-Zemeljskim, se odpremo da smo čist in jasen kanal za pretok energije Reiki, potem izrišemo in izgovorimo imena vseh treh simbolov, nato pa lahko začnemo s terapijo Rekija. Ta običajno traja okoli 20 do 30 minut, če pa delamo osebi Reiki na daljavo, pa le ta traja manj časa in sicer od 10 do 20 minut. Ko Reikist začuti, da je Reikiranec prejel dovolj energije za tisti dan preneha z delom, se zahvali energiji Reiki in se zapre, torej zapre -prekine dotok energije med seboj in zdravljencem.

Kaj je dobro vedeti za Reiki tečaj: Tudi po iniciaciji v REIKI 2 stopnje učenec 21 dni dela REIKI tako na sebi kot tudi v paru na daljavo. Tukaj spremembe niso tako zelo očitne, pri manjši skupini pa se znajo pojaviti večje reakcije.

Zelo je pomembno tudi, da Rekist pred vsako seanso s klientom umije roke pod tekočo vodo in tudi ko zaključi terapijo si je roke ponovno potrebno temeljito umiti.

Začutite koristi Reiki terapije na daljavo tudi vi. Kliknite tukaj in preberite več.